Läderremmar

Läderremmar går att ha till mycket med lite fantasi, det har börjat att ”bli inne” nu igen efter att ha varit extremt populärt i olika omgångar. Själv har jag alltid gillat att tillverka smycken av läderremmar i olika slag. Jag minns i slutet av 80-talet och början av 90-talet när alla, både tjejer och killar, gick runt med en massa smala läderband runt sina handleder. När jag och en god vän till mig åkte till Spanien den sommaren så köpte vi mängder av läderremmar där nere för då var dom väldigt mycket billigare än hemma, plus att viss form av mode kom dit innan det hade nått Sverige.

Läderremmar i massor

När vi kom hem från Spanien med alla våra läderremmar kring handlederna så skulle vi börja söka jobb. På den tiden fanns det en telefonkatalog i varje hem och vi började med att söka reda på företag i Borås, där vi växte upp, och gärna större industrier. Efter att ha ringt runt till ett antal företag (det var faktiskt så man gjorde på den tiden) så fick vi äntligen napp på ett tillverkningsföretag där vi fick jobb. Det värsta var att när vi gick på intervjun så var det inte alls så bra att vi hade armarna fulla med läderremmar för vi kunde fastna i maskinerna med dessa. När vi gjorde våran första arbetsdag så hade vi varit tvungna att avlägsna alla läderremmarna och vissa hade vi haft runt handleden i flera år.

Läderremmar som halsband

Det var en stor saknad att behöva klippa av alla våra läderremmar som vid den tidpunkten hade hunnit bli kära minnen för oss, men ett jobb var vi ju tvungna att ha så istället klippte vi av våra läderremmar kring knutarna (som inte gick att knyta upp) och så band vi ihop alla läderremmar till ett par halsband i olika längder istället för det fick vi ha på oss så länge som de inte var för långa.