Dagkonferens i Stockholm

Idag kom jag hem från en dagkonferens i Stockholm efter att ha tillbringat 3 arbetsdagar i Stockholm. Jag åkte tåg från Borås både dit och hem, det är så otroligt bekvämt nu för tiden och det går på några timmar bara sedan är man mitt i Stockholm. Eftersom företaget jag arbetar på har huvudkontoret i Stockholm så blir det en del besök där per månad. Jag brukar oftast arbeta på tåget på vägen dit och hem så det bekommer mig inte särskilt mycket att pendla dit ibland, så länge jag slipper göra det varje vecka. Sedan är jag i Stockholm några dagar för att hinna med att träffa VD och ekonomichef.

Trevligt med dagkonferens

Den här gången på mitt besök i Stockholm var vi iväg på en dagkonferens på ett av de bästa ställena i Stockholm (enligt mig och många andra). Där är en fantastisk trevlig och avkopplande atmosfär så det känns skönt att bara kunna sitta där i lugn och ro och diskutera jobbiga ämnen ganska avslappnat. På kontoret blir det en helt annan stress när vi ska avhandla vissa områden och övriga ur personalen har möjlighet att höra vad vi säger då det är ganska lyhört. Så en dagkonferens lite då och då, några gånger per år är faktiskt jätteskönt.

Dagkonferens med lunch

Det bästa med dagkonferens är ändå att det ingår lunch på samma ställe så när det är dags för lunch så går vi bara två trappor ner i samma byggnad och äter en fantastiskt god lunch. Vi behöver inte leta efter något lämpligt matställe eller vänta på maten i 30 minuter, detta är effektivt och praktiskt under en dagkonferens. Sedan återvänder vi till konferensrummet igen för att fortsätta. Ungefär 1-2 timmar senare kommer dom upp med kaffe och en god kaka så vi får ett normalt avbrott. Detta är ett superbra koncept som jag vill uppmana andra företag att göra någon gång per år.